Ταιριάζει ωραία με διάφορα τυριά (κατσικίσια, γραβιέρα κ.ά.), ενώ μπορούμε να το σερβίρουμε και ως επιδόρπιο παρέα με έναν εσπρέσο.
Υλικά
για 8 μερίδες- 500 γρ. αποξηραμένα σύκα
- 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 κ.σ. σουσάμι
- 1/2 κ.γ. σπόρους γλυκάνισου
- 1 κ.σ. μέλι
- κανέλα κατά βούληση
- 3 κ.σ. γλυκό κρασί
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα πολτοποιούμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Με τα χέρια μας ανακατεύουμε καλά την πάστα σύκων με τα αμύγδαλα και τα υπόλοιπα υλικά. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και το πλάθουμε καλά σε κυλινδρικό σχήμα.
♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου