Translate

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

....ελάχιστες θερμίδες!

 

Πανεύκολο, δροσερό banoffee ψυγείου που φτιάχνεται σε μόλις λίγα λεπτά με γιαούρτι αντί για σαντιγί, φυστικοβούτυρο αντί για καραμέλα και δημητριακά αντί για μπισκότα.

 shutterstock

θα χρειαστείτε για 2 ατομικά banoffee: 
1 μπανάνα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 κεσεδάκι γιαούρτι, 2% λιπαρά μέσα στο οποίο θα ρίξετε 2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. φυστικοβούτυρο
2 κ.σ. μέλι
4 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
6 κ.σ. δημητριακά της επιλογής σας
Λίγα τσιπς μαύρης σοκολάτας ή σκόνη κακάο ή ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα
2 ποτήρια ή βαζάκια ή μπολ (ανάλογα που θα επιλέξετε να το σερβίρετε)

Πως θα το φτιάξετε
Θρυμματίστε τα δημητριακά με τα χέρια σας (ή βάζοντας τα στο μίξερ για λίγα δευτερόλεπτα), ρίξτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο (το οποίο καλό είναι να έχει κρυώσει πριν το ρίξετε) και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις. Βάλτε μια γενναιόδωρη στρώση μέσα στα ποτήρια (ή το σκεύος) που θα στήσετε το γλυκό.
Σε ένα άλλο μικρότερο μπολ, ανακατέψτε το φυστικοβούτυρο με το μέλι και απλώστε το μίγμα σε στρώσεις πάνω από τα δημητριακά. Συνεχίστε, βάζοντας τις ροδέλες μπανάνας. Ανακατέψτε το γιαούρτι με το μέλι και προσθέστε το σαν στρώση από πάνω. Απλώστε ακόμα 2 φέτες μπανάνας και λίγα ακόμα δημητριακά  πασπαλίστε με λίγο κακάο ή ρίξτε τα τσιπς σοκολάτας. Αφήστε το για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει.

Tip:
Στα δημητριακά μπορείτε να προσθέσετε και λίγη βρώμη ή ξηρούς καρπούς 
Μαζί με τις μπανάνες μπορείτε να προσθέσετε έξτρα στρώση με οποιοδήποτε φρούτο σας αρέσει!
Μέσα στο γιαούρτι μπορείτε να βάλετε και σιρόπι αντί για μέλι.
Στο τέλος, για έξτρα γεύση μπορείτε να θρυμματίσετε μπισκότα από πάνω! 




 Πολλά φιλιά 
η ξανθιά.... 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...