Translate

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

.....μούς σοκολάτα με γιαούρτι



 Dark Chocolate Espresso Mousse via @heather hands | photography | // The Flourishing Foodie



  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι γάλα κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ Amaretto ή Grand Marnier ( προαιρετικά)

  1. Σε μπεν μαρί ρίχνετε το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ζεσταίνετε το γάλα σε μέτρια θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς για να μην κολλήσει. Προσθέτετε τα κομμάτια σοκολάτας, αφήνετε το μείγμα για 1' περίπου και στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα.  
  2. Βγάζετε το σοκολάτα από τη φωτιά και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Εν τω μεταξύ με ένα πιρούνι έχετε ανακατέψει καλά το γαιούρτι για να αφρατέψει. Ρίχνετε το γιαούρτι στη σοκολάτα και ανακατεύετε πολύ καλά. Προσθέτετε αν θέλετε το λικέρ και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2'-3' ακόμη. 
  3. Μοιράζετε τη μους σε 6 μπολάκια και αφήνετε το στο ψυγείο για περισσότερες από 2 ώρες.




 Πολλά φιλιά 
η ξανθιά.... 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...