Η επιχείρηση έχει ως αφετηρία το έτος 1884 όταν ο Ελληνας μετανάστης Σωτήρης Βούλγαρης με καταγωγή από την την Παραμυθιά της Ηπείρου , άνοιξε κοσμηματοπωλείο στη Ρώμη. Η τέχνη πέρασε στους απογόνους του και η επιχειρηματικότητα άνθισε κυρίως τη δεκαετία του '70 όταν άνοιξαν τα πρώτα καταστήματα εκτός Ιταλίας στη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, τη Γενεύη και το Μόντε Κάρλο. Σήμερα υπάρχουν περισσότερα από 230 καταστήματα σ' όλο τον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια ο Bulgari έχει επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που φέρουν την ονομασία του, σε συνεργασία με την αλυσίδα Marriott. Το πρώτο ξενοδοχείο άνοιξε στο Μιλάνο το 2004 και ακολούθησε στο Μπαλί το 2006.
Το 2001 ο οίκος Bulgari έγινε και μυθιστόρημα, γραμμένο κατά παραγγελία από την Βρετανίδα συγγραφέα Φέι Γουέλντον, με τον τίτλο «Bulgari Connection».
Το αρχικό κατάστημα του 1884 στην οδό Condotti της Ρώμης, υπάρχει ακόμα.
Ο πρόγονος του "Bulgari", Σωτήριος.
Το Bulgari Boutique Antica, Via Condotti, Ρώμη, τέλη '800
♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου