Translate

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

.....πρωτότυπα, παιχνιδιάρικα και πολύ στιλάτα!



Θέλετε να προσθέσετε κάτι καινούργιο στη διακόσμησή σας;
 Σας παρουσιάζω τα μαξιλάρια κόμπους που έχουν ξετρελάνει τους πάντες.
 

This decorative knot cushion is a perfect addition for your home decor and looks great on a couch, a bed or as a gift. Handmade sewn, stuffed and:

Ανανεώστε τον χώρο σας, φτιάχνοντας αυτά τα απίστευτα όμορφα διακοσμητικά μαξιλάρια. 

Θα χρειαστείτε: 
30 εκ επί το πλήρες φάρδος ελαστικού υφάσματος (μπορείτε να προμηθευτείτε φλις ύφασμα για να είναι τα μαξιλάρια σας πολύ χνουδωτά)
 χάρακα
 ραπτομηχανή
καρφίτσες
ψαλίδι
χάρτινο σωλήνα από χαρτί περιτυλίγματος
 πολυεστερικό γέμισμα μαξιλαριών



Αρχικά κόψτε δύο λωρίδες υφάσματος φάρδους 15 εκ η κάθε μία και ράψτε τις καθ’ όλο το μήκος του υφάσματος (το λιγότερο 1.3 μέτρα). Σχηματίστε ένα «μανίκι» με το ύφασμα διπλώνοντάς το στη μέση και πιάνοντας με καρφίτσες τις άκρες του.


Ράψτε το σε όλο το μήκος στην ραπτομηχανή. Επιλέξτε μία από τις δύο άκρες και ράψτε τη και αυτή για να κλείσετε το ένα άνοιγμα.

 

Περάστε το μανίκι που έχετε φτιάξει μέσα από τον χάρτινο σωλήνα, βγάλτε το από την άλλη άκρη και διπλώστε το έξω από τον σωλήνα για να το αναποδογυρίσετε και να μην φαίνονται οι ραφές. «Σουρώστε» το μανίκι στη μία πλευρά του χάρτινου σωλήνα και από την άλλη αρχίστε να γεμίζετε με το γέμισμα μαξιλαριών. Χρησιμοποιήστε μικρά κομμάτια  γεμίσματος και σπρώξτε τα προς το βάθος με έναν χάρακα ή ένα ξύλο (ή οτιδήποτε μακρύ και σταθερό που χωράει μέσα στον σωλήνα).



Ξεκινήστε με το ένα μανίκι ακολουθώντας το σχήμα που φαίνεται στις φωτογραφίες. Μόλιες τελειώσετε με το πρώτο, πάρτε το δεύτερο και «ακολουθήστε» τη διαδρομή του πρώτου παράλληλα. Αφού βάλετε και το δεύτερο, προσαρμόστε τα μανίκια ώστε να δημιουργούν έναν σφιχτό κόμπο και «χώστε» τα ελεύθερα άκρα μέσα στο μαξιλάρι για να μην φαίνονται.
 

Το μαξιλάρι σας είναι έτοιμο!





 Πολλά φιλιά 
 η ξανθιά.... 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...