συστατικά:
- στήθος κοτόπουλο (2 μεγάλα) χωρίς πέτσα και
κόκαλα. - πέστο βασιλικού ή το αγαπημένο σας πέστο του εμπορίου
- χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά sour cream
- τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 2 αυγά, χτυπημένα (ή αν είναι μεγάλα τα αυγά ένα-κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αρκετό)
- τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- μαύρο πιπέρι για γεύση
- φρυγανιά τρίμμα
*Αντι για φρυγανιά μπορείτε να βάλετε θρυμματισμένα αμύγδαλα, πολύ ψιλά περίπου στην υφή όπως και η φρυγανιά.
Ανακατέψτε μαζί το πέστο, την ξινή κρέμα, την τριμμένη μοτσαρέλα και να κάνετε τη γέμιση. (Εάν χρησιμοποιείτε του εμπορίου πέστο, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι πιο σκούρο πράσινο από ό, τι μου σπιτικό πέστο.)
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα του μείγματος γέμισης πάνω από κάθε στήθος κοτόπουλου, σταματώντας λίγο πριν από τις άκρες.
Στη συνέχεια κλείστε τα στήθη του κοτόπουλου και χρησιμοποιήστε οδοντογλυφίδες για να τα κρατήσει μαζί, να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
Ετοιμάστε δύο μπόλ, ένα με χτυπημένα αυγά και το άλλο με ένα μείγμα παρμεζάνας και το αλεύρι αμυγδάλου. (Εγώ χρησιμοποίησα δύο αυγά, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να πάρει από με ένα.)
Βουτήξτε τα στήθη κοτόπουλου πρώτα στο αυγό και στη συνέχεια στο μείγμα φρυγανιάς- παρμεζάνας και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί.
Ψήνουμε στους 190 C για 30'μέχρι το κοτόπουλο είναι σφιχτό στην αφή και να ροδίσει ελαφρά.
Ίσως αφήνοντας το για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να μοίαζει με αυτό. Να είστε προσεκτικοί για να μην ψήσετε όμως, ή το κοτόπουλο θα στεγνώσει. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου