Translate

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

..........παγωτό λεμόνι




Για αυτές τις πολύ ζεστές μέρες, ήρθε η ώρα λοιπόν, να τις αντιμετωπίσουμε δροσιστικά με αυτό το κρεμώδες παγωτό λεμόνι! Ο καιρός  δεν είναι πρόβλημα για μένα, όταν μπορώ να έχω το δικό μου σπιτικό παγωτό σε οποιαδήποτε στιγμή του έτους. Έχει γίνει ένα από τα καλύτερα ''χόμπι'' μου να κάνω  παγωτό και μου αρέσει να πειραματίζονται με την παγωτομηχανή μου, χρησιμοποιώντας διαφορετικά υλικά κάθε φορά.





Creamy Lemon Ice Cream 3










συστατικά
1 και ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι γάλα
¾ του φλιτζανιού ζάχαρη
5 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​τριμμένο ξύσμα λεμονιού
• ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 κρόκους αυγών
¾ κούπας χυμό λεμονιού



1.Ανακατέψτε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη,το ξύσμα και το αλάτι σε μια κατσαρόλα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και αφηστε το να βράσει.
2.Χτυπήστε τους κρόκους σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.
3.Ριξτε το ζεστό μείγμα κρέμας γάλακτος στους χτυπημένους κρόκους σταδιακά και ανακατεύοντας συνεχώς.
4. Αυτό το μείγμα πίσω στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι να ντύνει το πίσω μέρος του κουταλιού για 3-5 λεπτά Το ανακατεύουμε συνεχώς και δεν αφήνουμε να βράσει.
5.Εάν θέλετε, μπορείτε να το σουρώσετε αμέσως σε αυτό το βήμα. Εγω δεν το έκανα.

6.Προσθέστε το χυμό λεμονιού και να κρυώσει μέχρι να φτάσει στην θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
7.Παγώστε στο ψυγείο περίπου 3 ώρες.
8.Μεταφέρετε το στο μπολ ενός κατασκευαστή παγωτού για να παγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
9.Αφήστε το να παγώσει, τουλάχιστον 4 ώρες.
10.Βγάλτε το παγωτό έξω απο την κατάψυξη 5-10 λεπτά πριν το σερβίρετε, έτσι ώστε να γίνει εύκολο για να το σερβίρετε.



Creamy lemon ice cream loaded with lemon zest and lemon juice. The best refreshing summer treat for lemon lovers! | giverecipe.com | #icecream #lemon #citrus #summer #zesty




 

Πολλά φιλιά   

η ξανθιά....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...