Translate

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

..........σοκολατένιος κορμός (μωσαικό) με 3 υλικά


A delicious, easy, no-bake, chocolate fridge cake. Full of chocolate and biscuits.




  • 500 γρ. κουβερτούρα 50 – 55% κακάο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 225 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ με επικάλυψη σοκολάτας

 


  1. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  2. Στο μεταξύ, τεμαχίζουμε την κουβερτούρα,  την βάζουμε σε μπολ και λίγο πριν πάρει βράση η κρέμα γάλακτος, την αποσύρουμε από την φωτιά και την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα μας σοκολατένιο. Μεταφέρουμε το 1/3 του μείγματος σε ένα άλλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  3.  Σπάμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας και τα ρίχνουμε στη μεγαλύτερη ποσότητα μείγματος. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Καλύπτουμε ένα ρηχό ταψάκι ή μια πιατέλα με λαδόκολλα και ακουμπάμε πάνω ένα τσέρκι διαστάσεων 20 x 20 εκ. ή ένα στρογγυλό διαμέτρου 20 – 22 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τα μπισκότα και το απλώνουμε να είναι ισόπαχο παντού.
  5. Από πάνω απλώνουμε το σοκολατένιο μείγμα που κρατήσαμε στην άκρη. Αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα (περίπου 2 ώρες) και ξεφορμάρουμε.
  6.  Προερετικά μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με ξηρούς καρπούς ή με ξερά φρούτα και να το πασπαλίσουμε με κακάο.Το κόβουμε  και το ….απολαμβάνουμε.









Πολλά φιλιά
 η ξανθιά....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...