υλικά
6 αχλάδια
500 ml γλυκό κρασί Σάμος
200 ml νερό
60 γρ. μέλι
2 λεμόνια, το χυμό
1 πορτοκάλι, το χυμό και τη φλούδα
1 λοβό βανίλιας σχισμένο στη μέση
3-4 γαρύφαλλα
1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
500 ml γλυκό κρασί Σάμος
200 ml νερό
60 γρ. μέλι
2 λεμόνια, το χυμό
1 πορτοκάλι, το χυμό και τη φλούδα
1 λοβό βανίλιας σχισμένο στη μέση
3-4 γαρύφαλλα
1 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
Καθαρίζουμε τα αχλάδια. Τα περνάμε αμέσως με μισό λεμόνι, για να μη μαυρίσουν. Σε ανάλογη κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τα μπαχαρικά, τους χυμούς λεμονιών και πορτοκαλιού, το κρασί και το νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 3'-4'.
Τότε βάζουμε στο σιρόπι τα αχλάδια και τα αφήνουμε να βράσουν σε πολύ σιγανή φωτιά για 15'.
Θα πρέπει να έχουν μαλακώσει, αλλά όχι πολύ. Τα βγάζουμε από το σιρόπι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα σερβίρουμε σκέτα με το σιρόπι τους ή με παγωτό, σαντιγύ, μους ή υγρό κέικ σοκολάτας.
♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά...
Πολλά φιλιά
η ξανθιά...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου