Translate

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

..........τιραμισού




Πανεύκολη συνταγή τιραμισού, με ελάχιστη ζάχαρη, με τον τρόπο που το φτιάχνουν τα περισσότερα σπίτια στην Ιταλία. 


    

http://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/e8/f3/a8/e8f3a8dc21ebad32a25cdcba952e4010.jpg

 

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 4 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 πακέτα σαβουαγιάρ
  • 400γρ καφέ εσπρέσο (όχι σκόνη, έτοιμο καφέ) (περίπου 4 δόσεις)
  • πικρό κακάο (για πασπάλισμα)



  1. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στους κρόκους που τους έχουμε χτυπήσει καλά με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου ακόμα.
  3. Στρώνουμε μία σειρά σαβουαγιάρ που τα έχουμε βουτήξει για 5-10'' περίπου στον καφέ (ο οποίος έχει κρυώσει) και βάζουμε 1 στρώση κρέμα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία και καταλήγουμε με κρέμα.
  4. Πασπαλίζουμε με το κακάο κι αφήνουμε το τυραμισού μας 2-3 ώρες στο ψυγείο να δέσει.




 

  Πολλά φιλιά 

η ξανθιά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...