Η βασική συνταγή για αρωματικά αλάτια είναι:
1 κουταλάκι του αρτωματικού έως 1/4 του φλιτζανιού αλάτι. (Περισσότερη ποσότητα αρωματικών μπορούν να προστέσουν σε γεύση).
Οδηγίες:
1. Όποια και αν είναι τα αρωματικά που θα επιλέξετε πρέπει να είναι στεγνά. Μπορείτε να τα αφήστε να στεγνώσουν για μερικές ημέρες σε ένα φύλλο απορροφητικό χαρτί, σε αφυγραντήρα ή να χρησιμοποιήσετε το φούρνο.
2. Όταν είναι καλά ξηρά, προσθέστε 1 κουταλάκι, σε περίπου 1/4 φλυτζανιού αλάτι.
Οδηγίες:
1. Όποια και αν είναι τα αρωματικά που θα επιλέξετε πρέπει να είναι στεγνά. Μπορείτε να τα αφήστε να στεγνώσουν για μερικές ημέρες σε ένα φύλλο απορροφητικό χαρτί, σε αφυγραντήρα ή να χρησιμοποιήσετε το φούρνο.
2. Όταν είναι καλά ξηρά, προσθέστε 1 κουταλάκι, σε περίπου 1/4 φλυτζανιού αλάτι.
3. Πάρτε το νέο αρωματισμένο αλάτι και ανακατέψτε το καλά.
4. Αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τη χρήση.
Αρωματικές Προτάσεις:
- Λεβάντα
- Βανίλια
- Κανέλα ή άλλα καρυκεύματα
- Μέντα
- Δυόσμο
- Ρίγανη ή άλλα ξηρά χόρτα
- Φλούδα εσπεριδοειδών
- Ρόδι (χυμό)
- Πιπεριές τσίλι ή άλλα αποξηραμένα λαχανικά
- Κόκκοι καφέ
Ιδανικά για
Σουβλάκια με γαρίδες
Ψάρια
Ριζότο ή ρύζι στον ατμό.
Ψητό κρέας
Ψητά λαχανικά
Τοστ
Ποπ κορν
Ποτά (όπως ένα Μαργαρίτα)
Παγωτό
Καραμέλα
Πίτες
Σούπες και σαλάτες
Ψάρια
Ριζότο ή ρύζι στον ατμό.
Ψητό κρέας
Ψητά λαχανικά
Τοστ
Ποπ κορν
Ποτά (όπως ένα Μαργαρίτα)
Παγωτό
Καραμέλα
Πίτες
Σούπες και σαλάτες
5 γρήγορες και νόστιμες συνταγές για αρωματισμένα άλατα:
1. Lime ή λεμόνι: 1/4 φλιτζανιού θαλασσινό αλάτι + 1-1 / 2 κουτ. ξηρό ξύσμα λάιμ. Τέλειο για θαλασσινά!
2. Σκόρδο : 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι + 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψητό.
Τόσο νόστιμο όταν προστίθεται σε λάδι για το ψωμί !
3. Bανίλιας: 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι + 1 φασόλι βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού + κανέλα.
Top με βανίλια παγωτό!
4. Με καυτερή πιπεριά: 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι + 1-2 κουτ. αποξηραμένες καυτερές πιπεριές.
Για τα grill κρέατα σας αυτό το πικάντικο αλάτι!
5. Τζίντζερ : 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι + 1-1 / 2 κουτ. αποξηραμένo τζίντζερ. Ιδανική λύση για ασιατική κουζίνα!
1. Lime ή λεμόνι: 1/4 φλιτζανιού θαλασσινό αλάτι + 1-1 / 2 κουτ. ξηρό ξύσμα λάιμ. Τέλειο για θαλασσινά!
2. Σκόρδο : 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι + 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψητό.
Τόσο νόστιμο όταν προστίθεται σε λάδι για το ψωμί !
3. Bανίλιας: 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι + 1 φασόλι βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού + κανέλα.
Top με βανίλια παγωτό!
4. Με καυτερή πιπεριά: 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι + 1-2 κουτ. αποξηραμένες καυτερές πιπεριές.
Για τα grill κρέατα σας αυτό το πικάντικο αλάτι!
5. Τζίντζερ : 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι + 1-1 / 2 κουτ. αποξηραμένo τζίντζερ. Ιδανική λύση για ασιατική κουζίνα!
♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου