Translate

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

......ένας γρήγορος οδηγός για τα αρωματικά αλάτια















Η βασική συνταγή για αρωματικά αλάτια είναι: 
1 κουταλάκι του αρτωματικού έως 1/4 του φλιτζανιού αλάτι. (Περισσότερη ποσότητα αρωματικών μπορούν να προστέσουν σε γεύση). 

Οδηγίες: 

1. Όποια και αν είναι τα αρωματικά που θα επιλέξετε πρέπει να είναι στεγνά. Μπορείτε να τα αφήστε να στεγνώσουν για μερικές ημέρες σε ένα φύλλο απορροφητικό χαρτί, σε αφυγραντήρα ή να χρησιμοποιήσετε το φούρνο.

 2. Όταν είναι καλά ξηρά, προσθέστε 1 κουταλάκι, σε  περίπου 1/4 φλυτζανιού αλάτι.

3. Πάρτε το νέο αρωματισμένο αλάτι  και ανακατέψτε το καλά.


 4. Αποθηκεύστε το σε ένα αεροστεγές δοχείο για τουλάχιστον 24 ώρες πριν από τη χρήση.
 

Αρωματικές Προτάσεις:

  •    Λεβάντα
  •    Βανίλια
  •    Κανέλα ή άλλα καρυκεύματα
  •    Μέντα
  •    Δυόσμο 
  •    Ρίγανη ή άλλα ξηρά χόρτα
  •    Φλούδα εσπεριδοειδών
  •    Ρόδι (χυμό)
  •    Πιπεριές τσίλι ή άλλα αποξηραμένα λαχανικά
  •    Κόκκοι καφέ


Ιδανικά για 

  Σουβλάκια με γαρίδες
  Ψάρια 
   Ριζότο ή ρύζι στον ατμό.
   Ψητό κρέας
   Ψητά λαχανικά
   Τοστ
   Ποπ κορν
   Ποτά (όπως ένα Μαργαρίτα)
   Παγωτό
   Καραμέλα
   Πίτες
   Σούπες και σαλάτες


5 γρήγορες και νόστιμες συνταγές για αρωματισμένα άλατα: 

1. Lime ή λεμόνι: 1/4 φλιτζανιού θαλασσινό αλάτι  + 1-1 / 2 κουτ. ξηρό ξύσμα λάιμ. Τέλειο για θαλασσινά! 

2. Σκόρδο : 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι  + 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο ψητό.
 Τόσο νόστιμο όταν προστίθεται σε λάδι για το ψωμί ! 

3. Bανίλιας: 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι  + 1 φασόλι βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού + κανέλα.  
Top με βανίλια παγωτό! 

4. Με καυτερή πιπεριά: 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι  + 1-2 κουτ. αποξηραμένες καυτερές πιπεριές. 
 Για τα grill κρέατα σας αυτό το πικάντικο αλάτι! 

5. Τζίντζερ : 1/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι  + 1-1 / 2 κουτ. αποξηραμένo τζίντζερ. Ιδανική λύση για ασιατική κουζίνα!
      










♛ 
Πολλά φιλιά 
 η ξανθιά.... 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...