Translate

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

......το γευστικό trend του χειμώνα


Αποτέλεσμα εικόνας για chocolate and wine

Σε θερμοκρασία δωματίου ή ακόμα και ζεστό -σε κάποιες ποικιλίες του- το κόκκινο κρασί συνοδεύει τέλεια την σοκολάτα. Τώρα τον χειμώνα να πάμε αυτή τη διπλή απόλαυση ένα βήμα παραπέρα, δοκιμάζοντας να βάλουμε κόκκινο κρασί μέσα στη σοκολάτα.
Το αποτέλεσμα; Είναι βελούδινο και νοστιμότατο.


 Χρησιμοποίησε λοιπόν
 1 1/2 φλιτζάνι γάλα (με 2% λιπαρά ή και πιο πλούσιο αν προτιμάτε),
 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
 1/3 του φλιτζανιού κομματάκια μαύρης σοκολάτας 

Εκτέλεση
βάζουμε το γάλα και τα κομματάκια σοκολάτας σε μια μικρή κατσαρόλα, την οποία ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου η σοκολάτα λιώσει μέσα στο γάλα. Προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και το κρατάμε στη φωτιά έως ότου το μείγμα ζεσταθεί καλά, χωρίς όμως να βράσει. Σερβίρουμε ζεστό σε κούπες.

tips
  αν σας αρέσει και θέλετε πιο έντονη γεύση, προσθέστε λίγη κρέμα καρύδας.







 Πολλά φιλιά 
 η ξανθιά....


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...