Translate

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

......Πασχαλινά αυγά ( τρούφες )







 
Αυτά τα Πασχαλινά αυγά Oreo, είναι απλά, τα κάνουμε με ακριβώς  μόνο 4 συστατικά, και είναι ένα τόσο γευστικό δώρο για το Πάσχα!


Συστατικά: 

1 πακέτο  Oreo
1 πακέτο τυρί κρέμα, μαλακό (περίπου 2 φλιτζάνια)

 σοκολάτα κουβερτούρα ( λιωμένη )
 1 φλιτζάνι νυφάδες αμυγδάλου

Οδηγίες:


 Προσθέστε τα Oreo σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μέχρι να θρυμματιστούν ομοιόμορφα.





 Προσθέστε το τυρί κρέμα και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και καλά αναμεμειγμένο, σταματώντας το για να ανακατέψτε  κάτω από τις πλευρές του επεξεργαστή τροφίμων μία ή δύο φορές αν χρειαστεί.(Εάν δεν έχετε έναν επεξεργαστή τροφίμων, μπορείτε να σπάσετε τα Oreo σε μια μεγάλη τσάντα ziplock, και στη συνέχεια, να ανακατέψτε το τυρί κρέμα με το χέρι.)
Κάνουμε  μπάλες με το μείγμα και στη συνέχεια τους δίνουμε με το χέρι σχήμα αυγού.  
Τοποθετήστε τα αυγά σε κόλλα ψησίματος  και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σκληρύνουν.

 



Λιώνουμε την σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.  Βυθίστε το αυγό στη λιωμένη σοκολάτα, έως ότου να είναι ομοιόμορφα καλυμμένo. Μεταφέρετε το αυγό σε ένα φύλλο ψησίματος και αφήστε να κρυώσει. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά.
 Στη συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο για μια ακόμη φορά, μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα.

 




Λιώστε τα αμύγδαλα σε ένα ξεχωριστό μπολ, στη συνέχεια, είτε πασπαλίζετε τα αυγά ή  χρησιμοποιείτε ένα κορνέ με σοκολάτα για κάνετε σχέδια.

 




Σερβίρετε αμέσως ή βάζετε στο ψυγείο σε ένα σφραγισμένο δοχείο για έως 1 εβδομάδα.










 Πολλά φιλιά 
 η ξανθιά.... 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...