Εκχύλισμα βανίλιας
2-3 φασόλια βανίλιας, κατά μήκος τεμαχισμένα
βότκα
γυάλινο μπουκάλι με καπάκι / πώμα
Διαλέξτε ένα γυάλινο μπουκάλι που μπορεί να χωρέσει ολόκληρα τα φασόλια βανίλιας. Καθαρίστε και στεγνώστε εντελώς. Τοποθετήστε τα φασόλια βανίλιας στο μπουκάλι και καλύψτε τα πλήρως με βότκα. Σφραγίστε καλά και τοποθετήστε τα σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος στην κουζίνα σας. Μην ξεχνάτε να τα κουνάτε κάθε ημέρα για την πρώτη εβδομάδα.
Σημειώσεις: Μέσα σε 3 μέρες θα αρχίσετε να παρατηρείτε ένα ελαφρύ καφέ χρώμα και το εκχύλισμα θα είναι αρκετά ισχυρό για να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε 2 εβδομάδες. Ένα μήνα θα ήταν ιδανικό, αλλά αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε νωρίτερα ξεκινήσετε με επιπλέον βανίλιες. Θα πρέπει να χρησιμοποιησετε 4-5 φασόλια
γυάλινο μπουκάλι με καπάκι / πώμα
Διαλέξτε ένα γυάλινο μπουκάλι που μπορεί να χωρέσει ολόκληρα τα φασόλια βανίλιας. Καθαρίστε και στεγνώστε εντελώς. Τοποθετήστε τα φασόλια βανίλιας στο μπουκάλι και καλύψτε τα πλήρως με βότκα. Σφραγίστε καλά και τοποθετήστε τα σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος στην κουζίνα σας. Μην ξεχνάτε να τα κουνάτε κάθε ημέρα για την πρώτη εβδομάδα.
Σημειώσεις: Μέσα σε 3 μέρες θα αρχίσετε να παρατηρείτε ένα ελαφρύ καφέ χρώμα και το εκχύλισμα θα είναι αρκετά ισχυρό για να το χρησιμοποιήσετε μέσα σε 2 εβδομάδες. Ένα μήνα θα ήταν ιδανικό, αλλά αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε νωρίτερα ξεκινήσετε με επιπλέον βανίλιες. Θα πρέπει να χρησιμοποιησετε 4-5 φασόλια
Λεμόνι / Πορτοκάλι
1-2 βιολογικά λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
βότκα
γυάλινο μπουκάλι με καπάκι / πώμα
Πλύνετε και στεγνώστε τα φρούτα καλά και ξεφλουδίστε το λεπτό εξωτερικό στρώμα. Εάν κάποια άσπρη ψίχα παραμένει, το καθαρίζετε με ένα μαχαιράκι καθώς τείνουν να προσθέτουν πίκρα. Γεμίστε το μπουκάλι με φλούδες και καλύπτουν πλήρως με βότκα. Σφραγίστε καλά και τοποθετήστε τα σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος στην κουζίνα σας. Ανακινήστε καλά το μπουκάλι απαλά μια φορά την ημέρα για 2-3 ημέρες. Ελέγξτε τα αν είναι έτοιμα μετά από μια εβδομάδα ή συνεχίστε να τα ανακινείτε.
Σημειώσεις: Χρησιμοποιήστε οργανικά φρούτα για να μην έχουν επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή κερί επικάλυψης από τη στιγμή που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο οι φλούδες τους.
1-2 βιολογικά λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
βότκα
γυάλινο μπουκάλι με καπάκι / πώμα
Πλύνετε και στεγνώστε τα φρούτα καλά και ξεφλουδίστε το λεπτό εξωτερικό στρώμα. Εάν κάποια άσπρη ψίχα παραμένει, το καθαρίζετε με ένα μαχαιράκι καθώς τείνουν να προσθέτουν πίκρα. Γεμίστε το μπουκάλι με φλούδες και καλύπτουν πλήρως με βότκα. Σφραγίστε καλά και τοποθετήστε τα σε ένα δροσερό, σκοτεινό μέρος στην κουζίνα σας. Ανακινήστε καλά το μπουκάλι απαλά μια φορά την ημέρα για 2-3 ημέρες. Ελέγξτε τα αν είναι έτοιμα μετά από μια εβδομάδα ή συνεχίστε να τα ανακινείτε.
Σημειώσεις: Χρησιμοποιήστε οργανικά φρούτα για να μην έχουν επεξεργασία με φυτοφάρμακα ή κερί επικάλυψης από τη στιγμή που θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο οι φλούδες τους.
♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου