Translate

Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

.........κοτόπουλο + τζατζίκι




Υπάρχουν μερικά πιάτα όπως αυτό, που είναι εύκολα και νόστιμα, ενώ δεν απαιτούν πολλή προσπάθεια στο μαγείρεμα.






Greek Chicken Bake 



 Μου αρέσει ιδιαίτερα και έτσι αποφάσισα να το κρατήσω απλό -χωρίς πατάτες- χρησιμοποιώντας τα μπουτάκια κοτόπουλου ελευθέρας βοσκής, με μερικά από τα μεσογειακά εδέσματα όπως ελιές Καλαμών, κόκκινο κρεμμύδι, ρίγανη, πολύ σκόρδο και φρέσκο ​​λεμόνι

 Greek Chicken Bake



8 παχουλά, ελευθέρας βοσκής μπουτάκια κοτόπουλου 
1 κεφάλι σκόρδο κομμένες στη μέση  
2 κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες 
 100 γρ ελιές Καλαμών  
ελαιόλαδο
 2 κουταλάκι ρίγανη  
αλάτι και πιπέρι 
χυμό από 1 λεμόνι
 
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° c.
2.Βάλτε το κοτόπουλο σε ένα πυρίμαχο ταψί / σκεύος και προσθέστε το κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες το κεφάλι του σκόρδου και τις ελιές.
3.Πασπαλίστε το από πάνω με την ξερή ρίγανη, αλατοπιπερώνετε και περιχύστε με το χυμό λεμονιού.
4.Ψήστε στο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί όλο και η πέτσα του να γίνει χρυσή και τραγανή.
5.Σερβίρετε με τζατζίκι, ζεστά πιτάκια και επιπλέον φέτες λεμονιού.








Πολλά φιλιά
 η ξανθιά....















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...