Translate

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

..........τραγανές πατάτες με πανσέτα στον φούρνο





Ένα ωραίο γεύμα, και ένα επίσης πάρα πολύ καλό συνοδευτικό.



Crispy Potato Roast


συστατικά

     3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
     3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
     10-12 πατάτες αποφλοιωμένες
κομμένες σε πολύ λεπτές 
     αλάτι
     1 μικρό κρεμμύδι ή 4 κρεμμυδάκια, καθαρισμένα και κομμένα πολύ λεπτές
     1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (προαιρετικά)
     4 - 6 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
     πανσέτα ή μπέικον κομμένα σε κύβους




οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Συνδυάστε το λάδι και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μικρό πιάτο.

Αλείφουμε ένα στρογγυλό ταψί, με λίγο από το μίγμα βούτυρο και το λάδι.

Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες, όσο το δυνατόν πιο λεπτές. Τακτοποιήστε τις πατάτες κάθετα στο ταψί. Ενδιάμεσα στις πατάτες σε ροδέλες και το κρεμμύδι (σε περίπου 3 ή 4 φετες πατάτας ενδιάμεσα).  

Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι  (χρησιμοποιήστε κάποιο μαύρο πιπέρι αν δεν χρησιμοποιείτε κόκκινο πιπέρι).  
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μίγμα βουτύρου και ελαιόλαδου.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 25 λεπτά ακάλυπτο
Αν δείτε ανά πάσα στιγμή καθ 'όλη την ώρα ψησίματος  οτι οι πατάτες είναι πολύ στεγνές, με λίγο από το ελαιόλαδο / βούτυρο από το κάτω μέρος του ταψιού μπορείτε να τις λαδώσετε
 Επίσης, ένα μαχαίρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διαχωρίσει μερικές από τις φέτες αν υπάρχουν κάποιες κολλημένες μαζί πάρα πολύ.  
Ενώ οι πατάτες ψήνονται, σωτάρουμε την πανσέτα σε ένα μικρό τηγάνι. Αφαιρέστε τη με μια τρυπητή κουτάλα και στραγγίξτε σε απορροφητικό χαρτί.
Αφαιρέστε τις πατάτες από το φούρνο.
 Προσθέστε την πανσέτα και τα κλωναράκια θυμάρι πάνω από τις πατάτες
 Ψήνουμε για επιπλέον 35 λεπτά. 
Αφαιρέστε από το φούρνο.  
Πασπαλίζουμε με λίγο περισσότερο αλάτι αν θέλουμε. 
Σερβίρετε αμέσως








Το κλειδί σε αυτή τη συνταγή είναι να κόψετε τις  πατάτες όσο λεπτές φέτες μπορείτε.
Εάν έχετε  μαντολίνο (εργαλείο κουζίνας για να κόβουμε πολύ λεπτά και γρήγορα λαχανικά όπως πατάτες, κρεμμύδια, λάχανο, κ.τ.λ.) , είναι ότι πιο κατάλληλο για να κόψετε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες.

  Επίσης, η υπομονή είναι απαραίτητη, γιατί θα είναι έτοιμο σε περίπου δύο ώρες συνολικά
( αξίζει όμως τον κόπο - πιστέψτε με!)







♛ 
Πολλά φιλιά
 η ξανθιά...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...