Translate

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

...........λενονάδα φράουλα










συστατικά

     1/2 κιλό φράουλες, κομμένες στα μισά, περίπου 4 φλιτζάνια
     2 λεμόνια
      ½ - ¾ φλτζ.  μέλι ή ζάχαρη  (το προσαρμόζετε με βάση τις προτιμήσεις σας και τη γλυκύτητα των φρούτων )
     6 φλιτζάνια νερό
     πάγο



 
     για την γαρνιτούρα:

 
     Φέτες φράουλες, φέτες λεμονιού ή / και φρέσκα βότανα (μέντα, λουίζα, λεμόνι, βασιλικό)

 




οδηγίες


Ανακατέψτε στο μπλέντερ, τις φράουλες, τα λεμόνια και το μέλι με 2 φλιτζάνια νερό.
     Σουρώνουμε το μείγμα φράουλας- λεμονιού, προσθέστε τα επιπλέον 4 φλιτζάνια νερό.
     Δοκιμάστε και προσθέστε επιπλέον μέλι / ζάχαρη εάν είναι απαραίτητο.
     Σερβίρετε κρύο πάνω σε πάγο και γαρνίρεται με φέτες φράουλας, φέτες λεμονιού και βότανα.

 
  








Σημειώσεις
 
Για ένα δροσιστικό καλοκαιρινό κοκτέιλ, προσθέστε το
αλκοόλ της επιλογή σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βότκα, τεκίλα, ρούμι, ακόμη και cachaça - για μια γρήγορη φραουλένια καϊπιρίνια. Μπορείτε επίσης να αναμίξετε με λευκό κρασί ή αφρώδη οίνο, αντί των επιπλέον 4 φλιτζανιών νερό για μια νόστιμη σανγκρία φράουλας.









♛ 
Πολλά φιλιά
 η ξανθιά...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...