Translate

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

............αχλάδια μέσα σε σφολιάτα






συστατικά 
4 φλιτζάνια νερό 
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
 1/2 βανίλια (μπορεί να είναι φασόλι βανίλιας για καλύτερη γεύση ) 
4 αχλάδια 
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος  
1 φύλλο σφολιάτα




 Ζεσταίνουμε το νερό , τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί , ανακατεύοντας κατά διαστήματα. 
Προσθέστε τα αχλάδια τα οποία έχετε ξεφλουδίσει, αφήνοντας άθικτο το κοτσανάκι τους, ( μπορείτε επίσης να κόψετε μια λεπτή φέτα από το κάτω μέρος του κάθε αχλαδιού να την βοηθήσει να σταθεί όρθια) στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα , γυρίζοντας μερικές φορές .





 Αφαιρέστε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν . 
 Αφήστε το μίγμα ζάχαρης στην κατσαρόλα .Ανακατέψτε την κρέμα στην κατσαρόλα . Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να μειωθεί σε περίπου 3/ 4 φλιτζανιού , ανακατεύοντας συχνά . Αφαιρέστε την βανίλια -άν έχετε χρησιμοποιήσει φασόλι βανίλιας. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά .
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° .Ξεδιπλώστε το φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια . Κόψτε το φύλλο σε λεπτές ταινίες . Ραντίστε τις ταινίες της σφολιάτας με νερό και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη . Ξεκινώντας από την κορυφή ,τυλίγουμε με τις λουρίδες ένα ένα τα αχλάδια, καλύπτοντας ελαφρά τις άκρες της ζύμης και το τέλος κάτω από το αχλάδι .

 






 Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αχλάδια και τις λωρίδες ζύμης . Τοποθετήστε τα τυλιγμένα αχλάδια σε ένα ταψί . Καλύψτε τα χαλαρά  με  αλουμινόχαρτο .
 Ψήστε τα για 25 λεπτά ή μέχρι τα γλυκά να ροδίσουν.
 Μοιράστε με το κουτάλι τη σάλτσα βανίλιας σε 4 πιάτα και σερβίρετε στο καθένα από ένα αχλάδι.  








Πολλά φιλιά 
η ξανθιά....










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...