συστατικά
4 φλιτζάνια νερό
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 βανίλια (μπορεί να είναι φασόλι βανίλιας για καλύτερη γεύση )
4 αχλάδια
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φύλλο σφολιάτα
Ζεσταίνουμε το νερό , τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί , ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Προσθέστε τα αχλάδια τα οποία έχετε ξεφλουδίσει, αφήνοντας άθικτο το κοτσανάκι τους, ( μπορείτε επίσης να κόψετε μια λεπτή φέτα από το κάτω μέρος του κάθε αχλαδιού να την βοηθήσει να σταθεί όρθια) στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα , γυρίζοντας μερικές φορές .
Αφαιρέστε τα αχλάδια από την κατσαρόλα και αφήστε τα να κρυώσουν .
Αφήστε το μίγμα ζάχαρης στην κατσαρόλα .Ανακατέψτε την κρέμα στην κατσαρόλα . Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να μειωθεί σε περίπου 3/ 4 φλιτζανιού , ανακατεύοντας συχνά . Αφαιρέστε την βανίλια -άν έχετε χρησιμοποιήσει φασόλι βανίλιας. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά .
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200° .Ξεδιπλώστε το φύλλο σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια . Κόψτε το φύλλο σε λεπτές ταινίες . Ραντίστε τις ταινίες της σφολιάτας με νερό και πασπαλίστε με λίγη ζάχαρη . Ξεκινώντας από την κορυφή ,τυλίγουμε με τις λουρίδες ένα ένα τα αχλάδια, καλύπτοντας ελαφρά τις άκρες της ζύμης και το τέλος κάτω από το αχλάδι .
Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αχλάδια και τις λωρίδες ζύμης . Τοποθετήστε τα τυλιγμένα αχλάδια σε ένα ταψί . Καλύψτε τα χαλαρά με αλουμινόχαρτο .
Ψήστε τα για 25 λεπτά ή μέχρι τα γλυκά να ροδίσουν.
Μοιράστε με το κουτάλι τη σάλτσα βανίλιας σε 4 πιάτα και σερβίρετε στο καθένα από ένα αχλάδι.
♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου