Translate

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

.............limoncello: το αρωματικό λικέρ λεμονιού




Limoncello 

Φτιάξτε μόνοι σας  με ελάχιστα υλικά το πιο δροσερό λικέρ και σερβίρετέ το μετά από γεύμα.



Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 λίτρο βότκα
  • 15 λεμόνια
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 500ml νερό

 τι κάνουμε:

  1. Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα ξεφλουδίζουμε.
  2. Σε βάζο βάζουμε τις φλούδες (μόνο κίτρινο) και τη βότκα, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το φυλάσσουμε στο ψυγείο για δύο 24ωρα.
  3. Στη συνέχεια, αναμιγνύοντας, ετοιμάζουμε σιρόπι με το νερό και τη ζάχαρη( πρέπει να δέσει πολύ καλά, οπότε το βράζουμε τουλάχιστον για 20-25 λεπτά).
  4. Αναμιγνύουμε το σιρόπι με τη βότκα και τις φλούδες λεμονιού και το βάζουμε στο ψυγείο για τρία ακόμα 24ωρα.
  5. Το λικέρ είναι έτοιμο για κατανάλωση. 
      Το διατηρούμε στο ψυγείο, σε φιάλες ή σε καράφες για να    είναι παγωμένο όταν το σερβίρουμε.




Πολλά φιλιά 
η ξανθιά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...