Πανεύκολη συνταγή τιραμισού, με ελάχιστη ζάχαρη, με τον τρόπο που το φτιάχνουν τα περισσότερα σπίτια στην Ιταλία.
Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 4 αυγά
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 2 πακέτα σαβουαγιάρ
- 400γρ καφέ εσπρέσο (όχι σκόνη, έτοιμο καφέ) (περίπου 4 δόσεις)
- πικρό κακάο (για πασπάλισμα)
- Χτυπάμε καλά τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτουμε στους κρόκους που τους έχουμε χτυπήσει καλά με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και χτυπάμε για 1 λεπτό περίπου ακόμα.
- Στρώνουμε μία σειρά σαβουαγιάρ που τα έχουμε βουτήξει για 5-10'' περίπου στον καφέ (ο οποίος έχει κρυώσει) και βάζουμε 1 στρώση κρέμα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία και καταλήγουμε με κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με το κακάο κι αφήνουμε το τυραμισού μας 2-3 ώρες στο ψυγείο να δέσει.
♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου