Translate

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

..........ψητά ρεβύθια με κανέλα και μέλι






_DSC0722





συστατικά:

  •      ρεβύθια
  •      1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  •      1 κουταλιά κρυσταλλική ζάχαρη
  •      2 κουταλάκια του γλυκού λάδι
  •      1 κουταλιά της σούπας μέλι


 οδηγίες:

     Προθερμάνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς. 
Ετοιμάστε ένα φύλλο ψησίματος.
     Στραγγίζετε και ξεπλένετε τα ρεβύθια τοποθετώντας τα σε ένα  σουρωτήρι και ξεβγάλτε τα με κρύο νερό.  
Ξεπλύντε τα για λίγα λεπτά για να αφαιρέσετε το άμυλο. Στεγνώστε τα και αφαιρέστε τη φλούδα τους.
     Συνδυάστε την κανέλα, τη ζάχαρη και το λάδι σε ένα μπολ.
     Ρίχνουμε τα ρεβύθια στο μίγμα και στην συνέχεια απλώστε τα  στο έτοιμο φύλλο ψησίματος.
     Ψήστε για 15 λεπτά, αφαιρέστε από το φούρνο, και ανακατέψτε τα. 

Ψήστε τα για άλλα 15-20 λεπτά ή μέχρι να μην είναι πλέον μαλακά.
     Τοποθετήστε, τα ζεστα ψητά ρεβύθια σε ένα μπολ και βάλτε τους μέλι.
     Απλώστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν τελείως.
     Φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου.
    











Πολλά φιλιά

η ξανθιά..... 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...