Η μους σοκολάτα είναι fab απο μόνη της. Αισθησιακή , λεία, ικανοποιητική , έντονη ... ό,τι δηλαδή μιας καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα υπόσχεται να είναι .
Στην κορυφή εποχιακά φρούτα , λωτός σε αυτή την περίπτωση , και κάποια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κρέμα.
Αυτη είναι η συνταγή της μους.
Χρόνος προετοιμασίας : 5 λεπτάΣυνολικός χρόνος: 40 λεπτάΣυστατικά :
Μους μαύρης σοκολάτας
200 γραμμάρια γλυκόπικρης ( 70 % σε κακάο ) σοκολάτας, σε
κομμάτια
170g νερο
10g Grand Marnier { προαιρετικό }
Ζάχαρη 30g , {προαιρετική }
200ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά , σε θερμοκρασία δωματίου
Για την επικάλυψη
1 μεγάλο ώριμο λωτό + 1 κ.γ. Grand Marnier { τελευταίο προαιρετικό }
Τοποθετήστε ένα μεγάλο μπολ στην κορυφή ενός άλλου ελαφρώς μικρότερου, γεμάτο με πάγο και κρύο νερό (το κάτω μέρος του μεγάλου μπολ θα πρέπει να αγγίζει τον πάγο).
Βάλτε τη σοκολάτα και το νερό (επίσης ζάχαρη και / ή λικέρ αν χρησιμοποιείτε) σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι και να λιώσει η σοκολάτα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο μπολ, που κάθεται στην κορυφή του πάγου και του νερού, και χτυπάμε με το σύρμα ή ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός, μέχρι να πήξει.
Παρακολουθήστε την υφή, προσθέστε 100ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά και ανακατέψτε για να αναμειχθεί.
Χωρίστε το μείγμα 6 ποτήρια / κύπελλα
Κρυώστε για μια ώρα, χωρίστε τα υπόλοιπα 100g χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά κρέμα γάλακτος χτυπήστε ελαφρά και μοιράστε σε κάθε ποτήρι.
Ξανά στο ψυγείο για μια ώρα.
♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου