Υλικά
1/2 φλιτζάνι βασιλικό
1 μικρή σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρια, ψημένα
2 κουταλιές της σούπας Parmigiano-Reggiano (παρμεζάνα), τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού (~ 1/2 λεμόνι)
αλάτι και πιπέρι
1 κιλό γαρίδες, αποφλοιωμένες
Βάζουμε το βασιλικό, το σκόρδο, κουκουνάρι, παρμεζάνα, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν μια πάστα.
Μαρινάρουμε τις γαρίδες με το πέστο για 20 λεπτά στο ψυγείο.
Ψήνουμε τις γαρίδες στο γκριλ, σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία (περίπου για 2-3 λεπτά ανά πλευρά).
Tip:
μπορείτε να τις σερβίρετε μόνο ως ορεκτικό ή σε μια σαλάτα ή με ζυμαρικά ως ένα ελαφρύ κύριο πιάτο.
♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου