Υλικά:
- 1 κιλό πολύ σκληρή φέτα πικάντικη σε κύβους
- ρίγανη
- γλυκιά πάπρικα
- σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
- 1 1/2-2 νεροπότηρα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τη φέτα σε κύβους και τη βάζουμε σε σειρές σε βάζο με φαρδύ στόμιο εναλλάξ με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη ρίγανη και το σκόρδο.
Όταν τελειώσει η φέτα, τη σκεπάζουμε με ελαιόλαδο.
Κλείνουμε το βάζο με το καπάκι του, το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για 2-3 μέρες.
Το βγάζουμε περίπου 1 ώρα, πριν σερβίρουμε τη φέτα, για να ξεπαγώσει το ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε, περιχύνοντας τη φέτα με λίγο από το ελαιόλαδο του βάζου.
Σημείωση:
Μπορούμε να προσθέσουμε, αν θέλουμε και κόκκους μαύρου και πράσινου πιπεριού, αποξηραμένο ή φρέσκο θυμάρι, δενδρολίβανο και βασιλικό.
Επίσης αν θέλουμε η φέτα να γίγει αρκετά πικάντικη, προσθέτουμε μέσα στο βάζο 1 μικρή κόκκινη ξερή ή φρέσκια πιπεριά σε μπαστουνάκια, χωρίς τους σπόρους.
♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά....
Πολλά φιλιά
η ξανθιά....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου