Translate

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

...........αυτός ο γύρος του κόσμου είναι διαφορετικός







Η πρώτη φωτογραφία από το γαμήλιο άλμπουμ του ζεύγους Salvage ήταν μόνο η αρχή για έναν αλλιώτικο γύρο του κόσμου.



Οι περισσότερες γυναίκες φορούν το νυφικό τους την ιδιαίτερη ημέρα του γάμου τους, όχι όμως και η Jennifer Salvage. Η πρώτη νύχτα του γάμου της με τον φωτογράφο Jeff Salvage το 2008 ήταν μόνο η αφορμή το φορέσει ξανά και ξανά, ταξιδεύοντας 217.262 χιλιόμετρα σε διάφορα μέρη του κόσμου: Και αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Το κόνσεπτ ήταν απλό. Ο Jeff Salvage με τη σύζυγό του θα ταξίδευαν από άκρη σε άκρη του πλανήτη και θα τραβούσαν από μια αναμνηστική φωτογραφία σε κάθε μέρος που θα επισκέπτονταν. Τρία πράγματα όμως θα παρέμεναν ίδια. Η Jennifer Salvage, το νυφικό της και το χέρι του προσωπικού της φωτογράφου, δηλαδή του συζύγου της.
Η αρχή έγινε με μια φωτογραφία κοντά σε ηφαίστειο στο Νησί του Πάσχα, στον Νότιο Ειρηνικό.  Πέντε χρόνια μετά, είχαν φτιάξει τη συλλογή "One Dress, One Woman, One World" που περιλαμβάνει μοναδικές φωτογραφίες από τα ταξίδια τους στην Κίνα και τη Γαλλία, μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και την Αίγυπτο.



 
Σύμφωνα με το onedressonewoman.com, που είναι και η ιστοσελίδα του ζευγαριού, η Jennifer επέλεξε το συγκεκριμένο νυφικό και όχι κάποιο άλλο με τούλια και στρας, γιατί ήταν απλό, άνετο και θα μπορούσε να αντέξει για περισσότερο χρόνο.




 
(Antelope Canyon, Αριζόνα)


 

(Βατικανό)

Όσο για το πώς κάλυψαν τα έξοδα για τα - φαινομενικά τουλάχιστον- ακριβά ταξίδια τους, η Jennifer Salvage αποκάλυψε ότι η σωστή διαχείριση των χρημάτων τους είναι αρκετή για να καλύψει τις βασικές ανάγκες στις εξορμήσεις τους. Συνήθως μένουν σε hostels ή με φίλους ενώ  δε θεωρούν απαραίτητο το να ξοδεύουν μεγάλα ποσά στο φαγητό. Οι δυο τους εργάζονται στον ακαδημαϊκό χώρο και κρατούν τα έσοδα από τις πωλήσεις των βιβλίων τους για τα μελλοντικά τους ταξίδια.



 
(Routeburn Trek, Νέα Ζηλανδία)


 
Redwood National Forest, Καλιφόρνια


 
(Κουίνσταουν, Νέα Ζηλανδία)


 
(Φιλαδέλφεια)


 
(Παρίσι, Γαλλία)


 
(Όμπο, Αίγυπτος)


 
(Medford, Νιού Τζέρσεϊ)


 
(Matterhorn, Ελβετία)


 
(Λιτζιάνγκ, Κίνα)


 
 
(Ισλανδία)


 
(Κούσκο, Περού)


 

(Νορβηγία)








       ♛
Πολλά φιλιά
η ξανθιά.....









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...