Translate

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

.............ανεμομυλάκια






Πανεύκολα τραγανά σφολιατάκια με μαρμελάδα.











Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας    (2 φύλλα)


  • 1 ¼  φλιτζ   μαρμελάδα της αρεσκείας σας  ή μερέντα


  • 1 αυγό  &  1  κ. σούπας νερό
  • ½  φλιτζ  ζάχαρη άχνη


  • 2 – 3 κ. σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο

Πως το κάνουμε:


 DSCN2088-300x225pin.jpg
-στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στον πάγκο μας και τα κόβουμε σε τετράγωνα
-κόβουμε το κάθε τετράγωνο βλέποντας τη φωτογραφία


-τοποθετούμε μια κουταλιά μαρμέλαδας ή της μερέντας, στο κέντρο κάθε τετραγώνου

-διπλώνουμε τις άκρες στο κέντρο


-χρησιμοποιώντας σπάτουλα τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο

με λαδόκολλαmontage-danish (2).jpg


-αλείφουμε την επιφάνεια  με το αυγό που χτυπήσαμε με το νερό


-ψήνουμε 25–30 λεπτά έως να ροδίσουν

-φτιάχνουμε το γλάσο, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με το γάλα και ραντίζουμε την επιφάνεια τον ανεμόμυλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...